Segítővé vált belső család meditáció

 Mottó:

 „Feltétel nélkül csak én szerethetem magam, a szüleim nem, mert ők sem szerették magukat feltétel nélkül.” (Jonathan Horwitz)

A bennünk élő család megismerésére, erősítésére, öngyógyítására, integrálására törekszünk az általunk kidolgozott módszerrel. Egy-egy alkalmat fordítunk a belső gyermek, a belső serdülő, a bennünk lévő felnőtt (férfi, nő) és bölcs (ősök) énrészeinkkel való foglalkozásra. Követjük Brigitte Wingelmayr nézetét, miszerint a belső énrészek fejlődése más énrészekkel együtt történik: a belső gyermek – a bennünk élő anyával, a belső serdülő – a bennünk élő nagymamával, a belső felnőtt – a bennünk élő apával, a belső bölcs – a bennünk élő nagyapával hozható kapcsolatba.

A belső kapcsolatok erősítését követően pszichés gócok oldását segítő meditációkkal dolgozunk, ezek: a hiányok feldolgozása, a szégyenélmény oldása, a bűntudat feldolgozása, a kisebbrendűségi élmény átalakítása és a sérülést okozó fájdalmak elengedése.

A csoportjainkban a módosult tudatállapot eléréséhez relaxációt és – az archaikus meditáció eszköztárából merítve – dobolást és gyógyító kerti sétákat alkalmazzunk.

Célcsoport: Meditációs módszerünket elsősorban azoknak a pszichológusoknak, pszichiátereknek ajánljuk, akik képi módszereket tanultak és a módosult tudatállapot gyógyításban történő alkalmazásában jártasak. A saját élményt végzettek részt vehetnek a segítővé vált belső család meditáció haladó csoportjain, amikor speciálisan egy-egy témával foglalkozunk pl. test, szexualitás, függőségek. A szupervízióban azt tanítjuk, hogy egyéni meditációkban, terápiás céllal, relaxációt alkalmazva milyen instrukciókkal, milyen lépésekben, milyen indikációk esetében alkalmazhatjuk ezt a módszert.

A csoportot dr. Horváthné Schmidt Ilona, klinikai szakpszichológus, kiképző relaxációs és szimbólum pszichoterapeuta és dr. Márton Éva pszichiáter főorvos vezeti.

Csoportokat tavaszi – nyári – őszi időszakokban indítunk.

Nyári csoport dátumai:
2016. július 1-2-3-4-5, mindennap 10-tól 17-ig – még egy hely szabad

A tavaszi és őszi csoportok péntekenként: öt pénteki alkalommal 13:30-tól 19-ig

2016-ban az őszi csoport dátumai: szeptember 16, 23 és október 14, 21, 28
A meditációs napok egymásra épülnek, ezért azokon folyamatában lehet részt venni, pl. a harmadik napon való részvétel feltételezi az első két nap meditációs élményét és annak feldolgozását.

Képzés díja: 12000 Ft / nap

Csoportlétszám: maximum 7 fő.

Helyszín: Győr, Szent Imre úr 162/B

Érdeklődés, jelentkezés: dr. Horváthné Schmidt Ilona: 0630 / 511 09 68 vagy hsilona@gmail.com

Szakmai előadásimból a Meditációs útkeresés analitikus szemlélettel, avagy az internalizált család gyógyítása című előadás kivonatát ajánlom.

Néhány ajánlás a belső család meditáció résztvevőitől:

„Számomra meghatározó élményt nyújtott a „belső család” csoport, aminek a magját az archaikus meditáció adta. A dob különleges hangja, rezgése, nyitotta ki bennem a kapukat, amelyen keresztül találkozhattam azon részeimmel, amelyek még gyógyításra vártak. Találkozhattam a „belső családommal”, akiknek a segítő ereje ténylegesen is megérkezett, beléphetett az életembe, a mindennapjaimba. Számomra a csúcsélményt – a belső bölcs – adta az által, hogy találkozhattam segítőim szellemével, saját belső bölcsességemmel, amely egy új, célokat összefoglaló erőt adott az életemben való továbblépéshez. A meditációs képeim élnek, és életet adnak a mindennapoknak és a jövőnek!
Mindenkinek szívből ajánlom az archaikus meditációt, és kívánom, hogy megtalálja, és átélje a „saját belső család” erejét! Hála és köszönet a csoportvezetőknek a dobok megszólaltatásáért, és a gondoskodó odafigyelésért!” (Sz. E.)

„Sokat gondolkodtam és foglalkoztatott, hogy mi történt a csoporton velem, bennem. S mivel sehogy sem ment az írásban való megfogalmazás meghívtam, jelenjen meg egy képben:
mi volt számomra a sámándobos meditáció? Néhány perc után egy fésűt láttam. Mikor közelről megnéztem, láttam, hogy csontból van és  hosszúfogú. Múzeumban láttam ilyet, meg gyerekkoromban nagymamámnál, mikor a régi nagy szekrény alsó fiókjában kotorásztam. Nemcsak fésű volt, hanem kontytartó is. Aztán, ahogy gondolkodtam a fésűről rájöttem, hogy szépen magába foglalja a négy nap lényegét: a meditáció átfésülte, rendezte a lelkemet és ezáltal tart is és segít lennem.” (K. Cs.)

 

A hozzászólás nem engedélyezett..